SAMEN.

Licht komt samen met kunst.

In de kern gaat lichtontwerp over het regelen van wat licht en wat donker is om een ​​verhaal te vertellen. Met dit doel in het achterhoofd zijn onze project- en lichtexperts aan de slag gegaan om een op maat gemaakt plan te realiseren voor deze nieuwe galerie

Met specifieke wensen als daglichtbenadering in de portretruimte en ruimteafzonderlijke controle over de verlichting heeft als totaaloplossing het volgende resultaat opgeleverd;

"ik verbaas mij over het verschil tussen gebruik van halogeen of nu de juist specifiek afgestemde led verlichting met hoge CRI, waanzinnig ook dat we per schilderij de mooiste details kunnen laten spreken"

- aldus Dhr. Westerweel.

Ook met ons samenwerken?

 

DOEN.

Verlichting, een kunst op zich.

Het verlichten van kunstwerken is niet iets wat eenvoudig kan worden uitgelegd in een technisch document of bereikt kan worden met een vooraf bepaalde formule. Verlichting moet, wanneer deze optimaal wordt gebruikt, als kunst zelf worden behandeld.

Speciaal voor dit project heeft onze projectafdeling een lichtontwerp gecreëerd, volledig toegespitst op wat de bezoeker te zien krijgt. In het geval van de Goese Galerie zijn dit tweedimensionale werken die met specifieke spots uitgelicht worden om een dynamisch geheel te creëren met het accent op kleur, diepte en beleving.

 


“There’s nothing better than a beautifully lit piece of art." 

- Richard Mishaan 

Naast het ontwerpen en leveren van de verlichting, heeft LuxImprove ook het stellen en het programmeren van de verlichting op zich genomen. Dankzij onze Smart Lighting Solutions heeft de eindgebruiker de volledige vrijheid om zowel kleur- als lichtintensiteit volledig naar zijn hand te zetten. 

Alles over onze diensten

WIJ.

De kracht van exposeren.

Bij binnenkomst wordt de bezoeker getrakteerd door een kleurrijk beeld van portretten en stillevens. Aan het plafond bevind zich een trackrails met CLS Jade Zoom led-spots, die een uitzonderlijk hoge kleurechtheid (CRI>97) bieden dankzij de Xicato Artist module. Deze led-module is speciaal bedoeld voor galerieën en musea vanwege zijn bijna niet van halogeen te onderscheiden lichtbeeld. De Xicato is ongeëvenaard op het gebied van kleurweergave, kleurbehoud, dimprestaties en betrouwbaarheid.

Meedenken aan gemak en vrijheid van bediening.

De expositie ruimte is zo opgesteld dat de kleur en intensiteit van de verlichting per schilderij is afgestemd, en middels de dimmer is deze in een handomdraai - spot afzonderlijk - draadloos te wijzigen.

 

 

MEER.

Werken, zonder schaduwvorming.

Naast een expositieruimte, bevinden zich ook een werk- en portretfotografie ruimten in het gebouw waar de focus op functionele werkverlichting ligt. Ieder voorzien van een 4000k en 5000k Edgelit led-paneel met microprisma filter. Hiermee wordt een egaal lichtbeeld gecreëerd, zonder schaduwvorming of verblinding. Ook hier geldt dat de verlichting gestuurd wordt middels Casambi.

Geen ruimte onbenut.

In de krappe gang richting de expositieruimte wordt gebruik gemaakt van een slank opbouw armatuur van CLS die als wallwasher fungeert om de wand met schilderijen optimaal te verlichten. Elders vindt een Lombardo Ross opbouw led-plafonnaire zijn weg in de keuzen om het functionele plaatje af te maken. 

Al onze producten bekijken