WAAR.

Inzetten op verduurzamen.

Beveland Wonen (voorheen RWS) zet volledig in op het verduurzamen. De woningcorporatie streeft ernaar dat al haar huizen in 2025 gemiddeld energielabel B hebben. Maar niet enkel hun woningsbestand, maar ook het hoofdkantoor is de afgelopen tijd flink gemoderniseerd. Zo zijn er onder andere zonnepanelen aangebracht en in 2018 is de verlichting in het hoofdkantoor vervangen voor duurzame led-verlichting van LuxImprove.

Project medewerker Vastgoed, J. Slabbekoorn zegt;

“Door het vervangen van onze bestaande tl-verlichting voor led besparen we 70% op onze energiekosten.” 

 

Ook met ons samenwerken?

DOEN.

Goed lichtadvies begint bij de basis.

Het traject van verlichting moderniseren in bestaande bouw begint te allen tijden met een lichtscan. Hierbij wordt de huidige verlichting geïnventariseerd en vervolgens wordt een besparingscalculatie gemaakt, om te bepalen hoeveel er bespaart kan worden door over te stappen op led. Vervolgens werd voor Beveland Wonen een volledig lichtplan op maat gemaakt.

Door gebruik te maken van Dialux, met daarin de exacte specificaties van de armaturen, is het mogelijk om tot op de punt nauwkeurig te zien hoe de verlichting in de praktijk zal branden en wat de hoeveelheid lux op werkniveau is. Daarnaast heeft LuxImprove een projectering meegeleverd, zodat de installateur volledig inzicht krijgt in welke armaturen waar geplaatst dienen te worden.

Ook met ons samenwerken?

WIJ.

Maken de verlichting nog efficiënter en gebruiksvriendelijker

Na dat een lichtontwerp is gerealiseerd worden de lichtscenes geprogrammeerd. Het samenstellen van de juiste lichtscenes is deels vooraf met u afgestemd, zo kan er overdag een andere lichtscene worden opgeroepen, dan wanneer de schoonmakers in de avond een hoger lichtniveau nodig hebben.

“Met één druk op de knop kunnen we de verlichting dimmen naar 80% en gaan de lichtbalken bij de beamer uit. Er is ook een 4-standen schakelaar bijgeleverd waar geen bedrading of batterij voor nodig is.”Alles over onze slimme-verlichting.

WAT.

Creatief omgaan met sensoren voor maximaal comfort en besparing.

Led-lichtlijnen zijn te vinden in alle wandelgangen van het drie verdiepingen tellende pand. Deze zijn gekoppeld aan aanwezigheidssensoren om dimmen mogelijk te maken bij afwezigheid van activiteit. Ook vinden we ze terug in twee van de vergaderruimtes waar ze in combinatie met slimme aansturing zorgen dat het licht gedimd kan worden en diverse scenes geactiveerd kunnen worden.

De flexibiliteit van lichtlijnen wordt aangetoond omdat ook in de werkplaats, op grote hoogte, dit type led-lichtlijn hangt. Dankzij de verschillende lichtsterktes en gradenbundels is het mogelijk om in iedere situatie lichtlijnen toe te passen. Gekoppeld aan de werkplaats ligt het magazijn, waar bestaande IP65 armaturen voorzien zijn van led-tl lampen.

Mooi egaal licht, dankzij onze led-panelen en downlighters.

In de diverse kantoorruimtes is er gekozen voor 120x30cm inbouw led-armaturen met het uiterlijk van een inbouw tl-armatuur. Dankzij de geïntegreerde leds, de lage verblindingsfactor en hoge levensduur zijn de armaturen bij uitstek geschikt voor gebruik in kantooromgevingen.

Voor de overige ruimtes in het pand is er gekozen voor een combinatie van led-downlights en 120x30 led-panelen. Ook de toiletten zijn voorzien van aanwezigheidssensoren om onnodig branden te voorkomen.

Al onze producten