Versterking van de historische gevel.

De lichtexpertise van LuxImprove is ingeschakeld om het voormalig Gemeentehuis in Made te verlichten. Zodat de historische bouwelementen als cordonlijsten, hardstenen afzaten, en hoekrisalieten in de avonduren tevoorschijn komen.

“De klantwens was duidelijk; de authentieke gevel zorgvuldig uitlichten zonder aanpassingen aan de fysieke structuur.”
– Jeroen Bulten; Lichtontwerper 

Dien uw project in

Architecturaal lichtontwerp vormt de basis.

De verlichting is opgebouwd uit drie groepen aan grondspots, elk met een eigen doel en effect. Het oude Raadhuis is volledig nagetekend door onze projectafdeling. Gekoppeld aan een 3D-sfeerimpressie geeft ons architecturaal lichtontwerp een duidelijk beeld van de mogelijkheden.

Zo is er specifiek gekozen voor een elliptische gradenbundel om de voorgevel uit te lichten. Deze zeer gerichte lichtbundel wordt veel toegepast om kolommen, ramen en deuropeningen uit te lichten.

Onze werkwijze

Afstemming van de juiste kleur.

De keuze voor Tunable White modules zorgt voor de juiste kleurtemperatuur die past bij de gevel. Zo zijn de spots afzonderlijk instelbaar van 1800K tot 4000K. Het instellen en aansturen van de verlichting gebeurt met behulp van het DMX-protocol.

"Het resultaat is een subtiele en stijlvolle verlichting die het historische karakter van het voormalige raadhuis benadrukt."

De installatie is uitgevoerd door onze installatiepartner Prodjex, met projectbegeleiding van LuxImprove. 

Ook installatiepartner worden