WAAR.

Samenwerking tussen functie en sfeer.

Het Poorter gebouw waarin de Bibliotheek van Lek & IJssel zich bevind wordt gedeeld met de Rabobank. Met de trap of de lift kom je op het souterrain terecht, wat gedeeltelijk onder het maaiveld ligt. Op het niveau van het souterrain loopt een ‘watergang’ door het gebouw. Speciaal voor deze ruimtelijke splitsing is een passend lichtkunstwerk bedacht die wij de ‘Wave’ noemen.

“De verlichting ziet er spectaculair uit. Het is een echte blikvanger geworden, die in de ruimte goed tot zijn recht komt.” - Gert Staal; Directeur

Ook met ons samenwerken

DOEN.

Wij denken in (licht)oplossingen.

Het team van LuxImprove is, met creatieve vrijheid van invulling en toepassing, begonnen aan het vormgeven van een realistisch 3D-ontwerp. Samen met een gedetailleerde werktekening is de exacte locatie en hoogte bepaald voor ieder van de 125 afzonderlijke lichtbronnen.

Om flexibiliteit en goede plaatsing te garanderen is er gekozen om de lichtbronnen te pendelen vanaf een railsysteem, die aan de dwarsbalken van het dak zijn gemonteerd.

Meer over 3D-ontwerpen

WIJ

Lezen in een prettige en inspiratievolle omgeving.

Nieuwe railspots en downlights zijn één-op-één vervangen. De keuze voor (licht)oplossingen met een hoge kleurechtheid was, naast een veel lager energieverbruik, leidend in de keuze van de nieuwe armaturen. Sensoren zorgen voor dat laatste beetje extra efficiëntie, om de verlichting uit te schakelen bij afwezigheid.

Al onze producten

 

WAT.

Een totale (licht)renovatie van het gehele gebouw.

Ook elders is gedacht aan de juiste verlichting. Buiten beeld zijn de kantoren voorzien van goede werkverlichting. Led-panelen en compacte lichtlijnen zorgen op werkniveau voor een prettig lichtbeeld zonder schittering.

Naast de binnenverlichting is er ook gedacht aan de buitenverlichting. Passend bij het moderne karakter zijn de oude armaturen vervangen door Italiaanse designarmaturen.

Het accent op detail en beleving laat zich moeilijk vertalen op papier. Ervaar het daarom zelf, in de vernieuwde Bibliotheek Lek en IJssel.