KORT.

Kleuren versterken de emoties.

Door een innovatieve samenwerking tussen Yulius Discovery College en LuxImprove, is hun concept 'de verbindingsklas' ondersteund met de toepassing van innovatieve led-verlichting. Samen met onze projectafdeling is gekeken om een nog betere betrokkenheid te realiseren, met de toepassing van gekleurd licht.

In de ruimte worden kleuren gebruikt als observatiemodel, om emoties in kaart te brengen. Deze kleuren komen overeen met de kleuren van een stoplicht. De duidelijk kaders geven overzicht in welke fase de leerling zicht bevindt.

"Kleuren volgen, net als kenmerken, de veranderingen van emoties."

- Pablo Picasso

Yulius Discovery College gebruikt verschillende zones; de rode zone betekent dat er rust gecreëerd moet worden, terwijl de blauwe zone motiveert om te praten over de situatie. De laatste stap is de groene zone; die zorgt voor een terugkeer naar de activiteit of les.

 

Meer over kleurwisselend licht

MEER.

Met voorbedachten rade.

Naast de toepassing van basis- en spotverlichting is een combinatie van dynamisch instelbare verlichting gemonteerd. Om overstimulatie tot een minimum te beperken, werd er gekozen voor een egaal verlichte lichtoplossing, die ondersteuning biedt aan het kleurenkader op de vloer.

Door RGB-W kooflijnverlichting aan te brengen vormt de verlichting een schil om de ruimte, die aanvullend als basisverlichting gebruikt kan worden. Met één druk op de knop, valt eenvoudig te schakelen tussen kleur, intensiteit en lichtscènes die dankzij de Casambi sturing zijn voorgeprogrammeerd. 

Sfeervol met een doel.

De leer van kleurtherapie staat gekoppeld aan de emoties van de mens. Kleuren passen de melatonine schaal aan, waardoor het hormoon dat voor vermoeidheid zorgt wordt aangesproken. 

Zo is het mogelijk om diverse personen, op dezelfde manier, een rustige en sfeervolle beleving mee te geven. Waarna zij weer deel kunnen nemen aan de les of activiteit. 

Ook met ons samenwerken?