WAAR.

Af van traditionele TL-verlichting.

De grote hangar op vliegveld Midden-Zeeland had van origine lichtlijnen met conventionele
tl-verlichting. Op 5 meter hoogte was daarom de vervanging van tl-buizen een kostbare aangelegenheid. Daarnaast was het licht niet op het gewenste niveau, in combinatie met een sterk dalende lichtsterkte door afnemend vermogen van de tl-verlichting was de keuze voor led-verlichting snel gemaakt.

Door over te stappen naar led-verlichting bespaart de organisatie niet enkel op energiekosten, ook op onderhoudskosten wordt geld uitgespaard. De duurzame en robuuste led-verlichting gaat namelijk vele malen langer mee dan conventionele verlichting, en ook de vervanging van TL-buizen is iets uit het verleden.

Alles over LuxImprove

DOEN.

De keuze is gevallen op een totaalaanpak.

De keuze is in samenwerking met Vliegwerk Holland gevallen op een totale modernisatie van de verlichting. Speciaal voor de hangaar hebben wij een lichtberekening op maat gemaakt, om te kijken of de nieuwe verlichting voldoet aan de norm. 

De hangaar is opgedeeld in verschillende ruimtes; diverse kantoorruimtes worden afgewisseld met een motorruimte, een diagnostisch centrum en diverse openbare ruimtes.

Voor alle kantoren is er gekozen om gebruik te maken van led-panelen. Kenmerkend voor dit type armatuur zijn een lage verblindingsfactor, de makkelijke installatie in een bestaand systeemplafond en de gelijkmatige lichtspreiding.

Al onze diensten bekijken

WIJ.

In samenwerking met de installatiepartner

Samen met onze installatiepartner heeft LuxImprove het volledige lichtontwerp en de levering van de verlichting mogen verzorgen. Bij de montage van de led-lichtlijnen moesten de vliegtuigen de hangaar verlaten. LuxImprove heeft samen met de installatiepartner het vervangingsproces zo gecoordineerd dat vervanging zo snel mogelijk plaats kon vinden , zodat er weinig tot geen oponthoud was voor de organisatie in hun werkzaamheden.

Ook met ons samenwerken?

WAT.

Led-lichtlijnen de ideale oplossing voor grote hoogtes.

De hangaar is hoger dan de 5 meter waarop de led-lichtlijnen zijn gemonteerd. Echter hier is rekening gehouden met de maximale hoogte van de deuren waardoor het niet noodzakelijk was om de verlichting nog hoger te hangen.

Dankzij het pendelen van de verlichting is een grotere lichtopbrengst mogelijk omdat de armaturen lager zijn opgehangen. Er is gekozen voor led-lijnverlichting, welke beschikt over de mogelijkheid gedimd te worden middels een analoge 1-10V dimmer of DALI-systeem en is tevens te schakelen d.m.v. van een lichtsensor.

Daarnaast is het mogelijk om het armatuur uit te rusten met een optionele noodunit zodat autonoom gebruik mogelijk is. Dankzij de krachtige led’s en het lage verbruik profiteert Vliegwerk Holland met deze lichtbron ook van de Energie Investeringsaftrek (EIA).

Duidelijke vluchtwegmarkering.

Noodverlichting is een type verlichting die dag en nacht brand. Daarom is er gekozen voor Lisol Led-noodverlichting. Het lage verbruik en de levensduur van 100.000 uur maken deze verlichting uitermate geschikt om de gebruikskosten zo laag mogelijk te houden.

Al onze producten bekijken