Onderdeel van het renovatieproces.

Al vroeg in het renovatieproces heeft LuxImprove deelgenomen aan het bouwproces. Dit geeft de samenwerkende partners de mogelijkheid om op basis van ons lichtontwerp de voorzieningen voor de voeding voor te bereiden, waarbij de installatie is uitgevoerrd door Van de Velde Installatiegroep. 

"De klantwens was duidelijk; er moest een discrete lichtoplossing komen die het historische karakter zou belichten, zonder hinderlijk licht." - Lichtontwerper Jeroen Bulten

Efficient samenwerken.

LuxImprove ontzorgt niet alleen de (eind)klant, maar werkt ook nauw samen met de installatiepartner om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden efficiënt en zorgvuldig worden uitgevoerd. In de praktijk betekent dit dat het project zo wordt voorbereid dat het richten en afstellen van de spots kan worden uitgevoerd aan de hand van een gedetailleerde werkinstructie, waarin afstandsmaten en gradenmetingen duidelijk worden aangegeven.

Met ons samenwerken

Visueel aantrekkelijk (licht)ontwerp.

Met behulp van de beschikbare bouwtekeningen ging lichtontwerper Jeroen  aan de slag met het lichtontwerp, waarbij het gebouw tot in detail is nagetekend, waarbij 3D-visualisaties dienen als essentieel hulpmiddel om een goed beeld te krijgen van de benodigde (licht)oplossingen. 

Op basis van zowel de klantwens als het advies van de welstandscommissie van de Gemeente Middelburg is een geschikte (licht)oplossing gecreëerd die in harmonie is met de omgeving en het karakter van het gebouwd. De nadruk licht op het accentueren van de gevel, het stadswapen en de raampartijen.

Ons lichtontwerp

Harmonieus in vorm, krachtig in uitvoer.

Minimalistische spots vormen de basis van het lichtontwerp, waarbij is gekozen voor een elliptische lichtbundel. De gerichte lichtbundel heeft als voordeel dat lichtvervuiling en verblinding tot een minimum worden gereduceerd.

De keuze voor (licht)oplossingen omvat een selectie van gerenommeerde merken die specifiek ontworpen zijn voor architecturaal licht. Hierbij was het van belang om een subtiel voorkomen te combineren met een krachtig lichtbeeld.

Onze producten

“Zowel vanuit bezoekers als vanuit de omwonenden wordt positief gereageerd; iedereen geniet van het karakteristieke licht.”