KORT.

Complete renovatie van het lichtplan.

Sonoco werd drie keer op rij uitgeroepen tot het beste verpakkingsbedrijf ter wereld, voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het was daarom een logische keuze om voor het (licht)advies van LuxImprove te kiezen, in de transitie naar een energiezuinige (licht)oplossing.

In het gebouw hingen zowel conventionele highbay armaturen als lichtlijnen met tl-buizen. Om inzicht te krijgen in het huidige verbruik hebben wij allereerst een besparingscalculatie gemaakt. Dit gebeurd op basis van een lichtscan, die op locatie plaatsvindt.

"Hoge vervangingskosten op 6,5 meter hoogte, in combinatie met het sterk afnemende vermogen, heeft Sonoco doen kiezen voor een (licht)oplossing van LuxImprove."

Lagere kosten, meer licht en geen onderhoudskosten.

Er is gekozen om de verlichting te vervangen door led-lichtlijnen. In de praktijk betekent dit een gelijkmatig licht, tegen zeer lage operationele kosten. Het veelzijdige karakter van led-lichtlijnen maakt ze geschikt voor uitdagende (industriële) omstandigheden, waar het juiste lichtniveau, certificering en veiligheid voorop staan. 

 

Onze werkwijze

MEER.

(licht)efficiëntie vanaf grote hoogte.

Moderne lichtlijnen met efficiënte lichtmodulen (>175lm/W) zorgen voor een verbetering van het lichtniveau en een aanzienlijk lager energieverbruik. De combinatie van krachtige leds en het lage verbruik zorgen ervoor dat deze (licht)oplossingen in aanmerking kwam voor de Energie-investeringsaftrek (EIA).

"De tussenkomst van sensoren faciliteren naast een verdere reductie van het energieverbruik ook voor verlenging van de levensduur."

Een totaalaanpak houdt ook rekening met recycling.

Via onze samenwerking met Wecycle zijn de oude TL-buizen afgevoerd voor recycling. In TL-buizen zit namelijk een kleine hoeveelheid kwik en armaturen kunnen pcb-houdende condensatoren bevatten. Op deze manier kunnen de oude lampen tot meer dan 90% worden gerecycled.

Meer over lichtlijnen