KORT.

Duurzaam in de breedste zin van het woord.

Dat de uitbreiding van het Kingfish complex duurzaam moest worden was evident. Het hele kweekproces wordt nauwkeurig bijgehouden en processen zoals zuivering, energieverbruik en zelfs voedsel voor de vissen worden duurzaam toegepast. Directeur Ohad Maiman geeft aan:

“We doen er alles aan om zo groen en veilig mogelijk vis te kweken.''

 

PARTNERS.

Samen met onze installatiepartners

De keuze voor led-verlichting was daarom snel gemaakt. In samenwerking met Reijnhout Elektro B.V. heeft LuxImprove de led-verlichting verzorgt voor de gehele uitbreiding van het nieuwe kweekgebouw, wat o.a. kantoorruimtes huisvest, utiliteitsruimtes, expeditie en de kweekruimte zelf.

HOE.

Led-verlichting in agressieve omgevingen

Vanwege het gevaar op corrosie dat optreedt bij zout water- en zoutwater damp is er gekozen voor de IP66 balkarmaturen met PMMA kap en Inox montage clips die zorgen voor een brede lichtverdeling en de uitstekende bescherming tegen de agressieve omgeving boven en rondom de kweekbassins.

Rondom het pand zijn diverse CREE XSP led-buitenarmaturen gemonteerd met een gegarandeerde levensduur van >100.000 branduren. Vanwege de zoute omgeving van de Oosterschelde zijn hier op maat gemaakte beugels geplaatst die eveneens bestand zijn tegen de verschillende invloeden van buiten. Sterk spul dus, die raad weten met de strenge weersomstandigheden.