WAAR.

Geïnspireerd door de omgeving.

Zoals u gewend bent van een bibliotheek bestaat het interieur uit veel boekenkasten. De combinatie van leestafels, zogenaamde ‘huiskamers' en cocons zorgen voor een huiselijke sfeer, die uniek is voor een bibliotheek. De wandobjecten en de ‘horeca schuur’ verwijzen naar het landelijke karakter van Goes en haar omgeving.

"Iedereen die hier voor het eerst binnenstapt, heeft zoiets van ‘wow’!" - Coördinator programmering; Mirjam van Biesen 

Samen met architect Includi (voorheen Aat Vos) en TechniCo Installatietechniek B.V. heeft LuxImprove een lichtconcept gecreëerd die de totaalbeleving versterkt. 

Ook met ons samenwerken

 

DOEN.

Werken volgens plan.

Op basis van de 'artist impressions' van de architect is een uitvoerig lichtplan gemaakt. Voor het (licht)ontwerp is rekening gehouden met de verschillende activiteiten binnen de bibliotheek. Om een goed beeld te krijgen van ons voorstel zijn 3D-tekeningen gemaakt, om een realistisch beeld te geven van de toevoeging van licht.

"We zijn altijd bereid om in unieke (licht)oplossingen te denken.” - Tom Dietvorst; Accountmanager bij LuxImprove

Denken in oplossingen

Een uitdaging als maatwerk gaan we niet uit de weg. Vinden we geen geschikte oplossing? Dan staat ons niets in de weg om een stapje extra te zetten. Het resultaat is de creatie van 'one of a kind' lantaarnpalen die voorzien zijn van sfeervolle led-filament lichtbronnen. 

Bekijk onze diensten

WIJ

Samenwerken is het sleutelwoord.

In de planningsfase hebben onze lichtexperts de exacte positie van alle lichtpunten en bijbehorende elektra bepaald. Op basis van een gedetailleerde projectering is het project uitgevoerd, met projectbegeleiding van LuxImprove. Dit zorgt voor een vlotte en (kosten)efficiënte uitvoer van de werkzaamheden, met één aanspreekpunt.

Wist u dat LuxImprove in staat is om met uw huisinstallateur de samenwerking aan te gaan? Of dankzij ons landelijk netwerk aan installatiepartners is er altijd een installateur in de buurt.

Alles over onze werkwijze

WAT.

Een lijnenspel dat zorgt voor de nodige spanning.

Delen van het interieur zijn ondergedompeld in rustieke en industriële elementen.  Dit verdient natuurlijk dezelfde aandacht en nuance in verlichting. In de hoofdlijn is er gekozen voor een warm witte kleurtemperatuur, met een effectieve lichtsterkte om functioneel werken en lezen te bevorderen.

De taak van algemene verlichting wordt op zich genomen door de flexibiliteit van railspots. De toepassing van railverlichting excelleert in zijn aanpassingsvermogen om ieder gewenste positie uit te lichten. 

Warm en gezellig, overal waar u kijkt.

Als bezoeker word je begroet door een zacht en warme gloed afkomstig van de led-filament lichtbronnen. Een variatie aan pendelarmaturen, vloerlampen en lichtbolletjes wisselen elkaar af. Kijk je naar de raamzijde van het gebouw dan vallen de rustieke pendelarmaturen op. Deze vintage armaturen werden oorspronkelijk in buitenlandse mijnen gebruikt. 

Ook elders is gedacht aan de juiste verlichting. Buiten beeld zijn de kantoren voorzien van goede werkverlichting. Verschillende armaturen zorgen voor een prettig lichtbeeld zonder schittering.

Het accent op detail en beleving laat zich moeilijk vertalen op papier. Ervaar het daarom zelf, in de nieuwe bibliotheek van Goes.

Al onze producten