WAAR.

 Partner in licht en beleving

 

LuxImprove laat in het Kasteel van Rhoon zien hoe duurzame led-verlichting ingezet kan worden om een historisch kasteelgebouw sfeervol te verlichten. Functioneel voor rondleidingen en exposities, gezellig voor trouwerijen, diners en andere festiviteiten.

"Rekening houden met het monumentale karakter stond voorop in het lichtadvies."

De uitvoer van werkzaamheden vond plaats in samenwerking met Elektro Groeneweg. LuxImprove is in staat om met huisinstallateurs de samenwerking aan te gaan, of dankzij ons landelijk netwerk aan (installatie)partners is er altijd een installateur in de buurt.

Ook met ons samenwerken?

DOEN.

Een versterking van activiteiten

Het Kasteel van Rhoon staat bekend om zijn historische karakter en beschikt over 7 kasteelzalen, ieder met een specifiek doel. De opdrachtgever wilde de overstap naar duurzame led-verlichting maken, maar zonder ingrijpende veranderingen aan het interieur.

Slimme aansturing met een monumentaal karakter

LuxImprove heeft gekozen voor slimme aansturing met een minimalistisch karakter. Het Casambi protocol is hier uitermate geschikt voor. Casambi werkt met een draadloze integratie van slimme aansturing, zonder extra stuurdraden.

Dit betekent in de praktijk dat het lichtniveau eenvoudig aangepast kan worden, van functioneel vergaderen in de Margarethazaal tot gezellig dineren in de Empirezaal.


Meer over aansturing

 

 

WIJ.

Extra sfeervol dankzij dim-to-warm

De authentieke kroonluchters zijn voorzien van subtiele led-filament lampen, die volledig terug te dimmen zijn tot een sfeervolle en romantische lichtintensiteit. Naast de kroonluchters zijn ook de wandlampen en led-spots volledig dim-to-warm. 

Bediening van de verlichting is mogelijk dankzij (draadloze) kinetische schakelaars, om op ieder moment de juiste lichtsterkte te kiezen.

Projectbegeleiding van plan tot oplevering

In het gehele project was LuxImprove aanspreekpunt voor alle werkzaamheden, die samen met de installatiepartner zijn uitgevoerd. Kortom, heldere en eerlijke communicatie.

Onze projectbegeleiding

 

WAT.

Een harmonieuze samenwerking tussen sfeer en functie

Het kasteel telt vele kunstwerken, waar detail en herkenning van de elementen een belangrijk onderdeel zijn van de beleving.  Bij de expositie van kunst is een goede balans tussen sfeer en functioneel licht belangrijk. 

“We zien details op schilderijen die voorheen niet zichtbaar waren.” - floor van der kemp 

Moderne led-verlichting in een historische omgeving

Traditionele verlichting kunnen zelfs met beschermende filters de kunstwerken beschadigen. Door het ontbreken van IR- en UV-licht zijn de toegepaste led-spots ideaal voor gevoelige omgevingen. Gecombineerd met een hoge kleurechtheid zorgt dit voor een versterking van de kleuren en contrasten, voor een nog levendige ervaring.

Onze producten