WAAR.

Het verlichten van historische gevels.

Het voormalig hoofdkantoor van de Provinciale Zeeuwsche Energie Maatschappij (PZEM) is ontworpen door de bekende Zeeuwse architect A. Rothuizen. Het gebouw lijkt te zijn geïnspireerd door het gemeentehuis van Stockholm. Vanwege de gaafheid van het gebouw en het representatieve karakter, is het aangewezen als rijksmonument.

"De opdrachtgever had een duidelijke wens; het versterken van de façade zonder de toepassing van grondspots."

Ook GRIVEN is trots op het eindresultaat. Speciaal voor het Stockholm Gebouw hebben ze een showcase gemaakt.

Onze diensten

 

DOEN.

Denken in (licht)oplossingen.

Het team van LuxImprove is, met creatieve vrijheid van invulling en toepassing, begonnen aan het vormgeven van een realistisch architecturaal 3D-ontwerp.

“Onze 3D-ontwerpen geven een realistisch beeld van het lichtontwerp, die tot in het kleinste detail gelijk is aan het eindresultaat.”

Vanuit dit gedetailleerde plan is een tweetal niveaus aan verlichting gepresenteerd.  Het was aan LuxImprove om, met minimaal invasieve lichtoplossingen, het authentieke karakter te waarborgen en te versterken; op de donkere momenten van de dag.

Onze 3D-ontwerpen

WIJ.

Volledige ontzorging van plan tot oplevering.

LuxImprove was aanspreekpunt voor alle werkzaamheden, die samen met de installatiepartner zijn uitgevoerd. Zo is naast de vervanging van de oude spots, ook de volledige bekabeling verwijderd en vervangen.

Om het geheel aan te sturen heeft LuxImprove de afstelling en programmering op zich genomen. Met behulp van een digitale schakelklok wordt de verlichting bij zonsondergang ingeschakeld naargelang het jaargetijde.

Onze projectbegeleiding

WAT.

Verder kijken dan alleen het functionele aspect.

Bijzonder aan dit project is de toepassing van de nieuwe Jupiter series van GRIVEN Lighting Solutions. Hiermee heeft LuxImprove de primeur om als eerste dit type verlichting toe te passen in de Benelux.

In totaal zorgen 33 spots voor de verlichting van de gevel. Waarvan 8 stuks een wittere kleurtemperatuur hebben toren en het rombisch dak te accentueren. De verlichting is zorgvuldig geplaatst, waardoor de armaturen overdag nauwelijks opvallen.

Elliptische gradenbundels voor een hindervrij lichtbeeld.

Met de keuze voor led-gevelspots met elliptische gradenbundels worden de karakteristieke architecturale eigenschappen van dit rijksmonument extra belicht. Samen met zogenaamde 'visors' wordt alleen de lengterichting van de gevel verlicht, zonder enige vorm van schittering of onnodig (licht)hinder.

Onze producten