KORT.

Stalen silhouetten als kunst op de rotonde.

Het kunstwerk op de rotonde van de N259 bestaat uit drie silhouetten van markante gebouwen in Steenbergen; zoals de Gummaruskerk, de Hervormde kerk en de Watertoren. De funderingspalen van het kunstwerk vormen een kluis waarin het DNA van de stad vijftig jaar opgeslagen zal liggen. Het idee is dat die opengemaakt wordt tijdens de viering van 800 jaar Steenbergen.

LuxImprove heeft samen met kunstenaar Hans Hanssen en Staalsmid Peter van Meel een prachtig eindresultaat weten neer te zetten, die tijdens de avonduren tot leven komt. 

"Architecturale verlichting kan de stemming, textuur of ruimtelijk kenmerken beïnvloeden en accentueren."

Samenwerken voor een prachtig resultaat.

De stadsraad maakt gebruik van de stimuleringsregeling leefbaarheid, waardoor initiatieven voor en door inwoners op basis van vrijwillige inzet ondersteund worden. De initiatiefnemers hebben samen met diverse sponsoren en LuxImprove ervoor gezorgd dat dit mooie project tot stand is gekomen. 

Ook met ons samenwerken

MEER.

Architectonisch lichtontwerp.

LuxImprove is als lichtpartner ingeschakeld om het kunstwerk op de juiste manier te belichten.

Het effect en de beleving van licht laat zich moeilijk uitdrukken in woorden. Daarom heeft onze lichtontwerper een realistisch 3D-ontwerp uitgewerkt, om het lichtontwerp te visualiseren. 

Meer over 3D-ontwerp

Toepassing van buitenverlichting.

Er is bewust gekozen om helderwit licht toe te passen aan de binnenzijde van het kunstwerk. Dit zorgt voor een duidelijk contrast met de buitenzijde waar een warme lichttemperatuur de unieke kleur van het staal tot leven doet komen. Dit alles is gerealiseerd met de toepassing van diverse Lombardo led-armaturen, met verschillende gradenbundels en lichtsterktes.

"Stelt u eens voor wat het effect zou zijn als dit met de echte gebouwen zou plaatsvinden.”

Om de veiligheid te garanderen is uiteraard ook hier rekening gehouden met de laatste NEN 12464-2 norm op het gebied van lichthinder en lichtvervuiling.

Bekijk onze buitenverlichting.