KORT.

Duurzaam bouwen met circulaire bouw

Dorine Peters, directeur vastgoed bij Emergis geeft aan dat de nieuwe Ithaka locatie een healthy environment moet bieden, die veilig, flexibel en duurzaam is.

"Wij zijn al vanaf 2007 met energiezuinigheid bezig. We hebben zo de energiekosten met 30 procent terug kunnen brengen."

Hergebruik van het voormalig Rijkswaterstaat gebouw in Terneuzen

De grondstoffen die opnieuw worden gebruikt komen van het voormalig districtskantoor van Rijkswaterstaat in Terneuzen. In het ontwerp van de nieuwe kliniek van Emergis zijn onder andere de buitenkozijnen, binnendeuren, gevelbekleding, de houten vloerdelen en straatklinkers verwerkt van het oude districtskantoor.

PARTNERS.

Samen met onze installatiepartners

Het complex in Kloetinge richt zich op het herstel of verbetering van de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind of de jeugdige in zijn of haar eigen omgeving. De Zeeuwse zorgverlener is de eerste GGZ kliniek met een circulaire ambitie in Nederland. Samen met Paree B.V. als installatiepartner heeft LuxImprove het volledige lichtontwerp en de levering van de verlichting mogen verzorgen.

 

HOE.

Crade-to-Cradle toepassing op led-verlichting

Bij de keuze van de verlichting is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van recyclebare materialen. Er is onder andere gekozen voor Cradle-to-Cradle oplossingen en producten met uitwisselbare onderdelen.

In het lichtadvies heeft ons team armaturen toegepast met materialen die her-te-gebruiken zijn terwijl aan de andere kant alle gevraagde specificaties en lux-opbrengsten behaald worden.

Moderne led-verlichting verhoogd het comfort

Dankzij de toepassing van diverse led-armaturen met opalen diffusers van methacrylaat zorgen voor een betere lichttransmissie en een perfect uniforme verlichting van de omgeving zonder schittering of verblinding. In de openbare ruimtes is er gekozen voor led-plafonnières van o.a. Lombardo en de technische ruimtes zijn voorzien van IP66 spatwaterdichte balkarmaturen.

Hoog rendement armaturen in de sporthallen

In de sporthallen van Ithaka hebben we een nieuw type highbay armatuur, de Sway, toegepast, speciaal geschikt om grotere (sport)hallen egaal te verlichten met minimale verblinding.

SLIM.

De verlichting zo afgestemd naar ieders wens.

Voor diverse ruimtes hebben we armaturen toegepast met ons Slym smart-lighting concept zodat per ruimte de verlichting valt te dimmen door middel van de kinetische wandschakelaars. Groot voordeel van deze schakelaars is het ontbreken van stuur of stroomdraden omdat de benodigde elektriciteit opgewekt wordt door het klikken van de schakelaar. Zo is het mogelijk om in iedere ruimte, willekeurig één of meerdere schakelaars te plaatsen. Voor de ruimtes die niet met Casambi worden aangestuurd, worden DALI aansturing gebruikt om in combinatie met het gebouwbeheer bediend te kunnen worden.