KORT.

Functionele verlichting zonder lichtvervuiling.

Twee grote brugdelen van elk 35 meter vormen de verbinding tussen de basisscholen en zorgvoorzieningen aan de Röntgenstraat. LuxImprove kreeg de opdracht om een passende (licht)oplossing te creëren dat genoeg licht zou geven voor oriëntatie en sociale veiligheid.

“De brug is een echte eyecatcher geworden. Zo heeft de brug golvende vormen en in de leuning van de brug is verlichting verwerkt.”
- Wethouder Kathy Arends

Op basis van de aangeleverde (bouw)tekeningen is LuxImprove begonnen met het vormgeven van een 3D-ontwerp. De brug is volledig nagetekend door onze projectafdeling. Gekoppeld aan een lichtberekening geeft dit een duidelijk beeld van de mogelijkheden.

Ook met ons samenwerken

MEER.

Geen omkijken naar de buitenverlichting.

De ledverlichting is geïntegreerd in de U-vormige handregel van het hekwerk. Dankzij de compacte verhoudingen zijn de benodigde voeding en elektra geïntegreerd in de eindbaluster van het hekwerk. De flexibele lichtlijn heeft een warm witte kleurtemperatuur en is van nature robuust en volledig weerbestendig.

Voor de aansturing is gekozen om de verlichting automatisch te sturen door een astronomische schakelklok. Deze weet precies per dag wanneer de zon opkomt en ondergaat. De helderheid van de verlichting volgt drie scènes (ochtend, avond en nacht). Zo wordt er rekening gehouden met flora en fauna.

Van plan tot aanpak staan wij u bij.

Door het ontbreken van voedingspunten heeft ons team ook meegedacht aan het dimensioneren en het plaatsen van 100 meter aan voedingskabel voor de openbare verlichting (OV). Hierdoor heeft het project geen vertraging opgeleverd.

Onze werkwijze