Besparen met led: een basis introductie led-verlichting

Blog

Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen met led? In dit artikelen delen we enkele tips die u kunt gebruiken om op uw energie- en onderhoudskosten te besparen.

Hoeveel kan ik besparen met led?

Uw energiekosten bestaan voor ongeveer 20% uit de kosten van verlichting. Bij bedrijven kunnen de verlichtingskosten zelfs oplopen tussen de 30% en 60% van uw totale energiekosten. U kunt eenvoudig  op uw verlichtingskosten besparen door over te stappen naar duurzame led-verlichting.

Besparen op uw energie- en onderhoudskosten

Mede dankzij de lange levensduur van led-verlichting heeft u minder vervangingskosten. Zo bespaart u op zowel aanschaf- als installatiekosten van uw verlichting. Zeker bedrijven kunnen aanzienlijk besparen met led-verlichting. Als immers de verlichting minder vaak vervangen hoeft te worden scheelt dit veel tijd en kosten.

Led-lampen gaan gemiddeld meer dan 35.000 branduren mee. Gemiddeld is dat zo’n 30 keer langer dan gloeilampen. Daarmee bespaart u niet alleen op uw energierekening, maar ook draagt u bij aan een beter milieu.

Led is efficiënt

Led-verlichting is vele malen efficiënter. Om een voorbeeld te geven: een 5,5W led MR16 genereert evenveel licht als een 9W compacte fluorescentie lamp, een 35W halogeenlamp en meer dan 80% in vergelijking met een compacte fluorescentie downlight.

Besparen met led levert u niet alleen geld op, het is ook beter voor het milieu. Led-verlichting produceert minder hitte dan conventionele verlichting. Momenteel zijn led-lampen de meest milieuvriendelijke en groene verlichtingsbronnen verkrijgbaar.

Overige voordelen van led-verlichting

Naast financieel voordeel biedt led-verlichting nog diverse voordelen: led-lampen bevatten geen giftige stoffen, zoals kwik. Daarnaast zijn veel led-lampen dimbaar, in tegenstelling tot spaarlampen.

Benieuwd hoeveel u kunt besparen met led?

Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen door over te stappen naar led-verlichting? Vraag nu uw gratis lichtscan!