3 Dingen waar u op dient te letten tijdens de aanschaf van led-inbouwspots

Blog

In dit artikel leest u meer over led-inbouwspots en een drietal dingen om alert op te zijn bij de aankoop van led-inbouwspots.

Wat is een led-inbouwspot?

Een led-inbouwspot bestaat uit twee delen:

• Armatuur, waar de led-chips in zitten.
  • Driver, die zorgt dat de stroom de led-chips bereikt.

Inbouwspots zijn ideaal om specifieke gebieden of voorwerpen uit te lichten. U ziet inbouwspots onder andere terug bij balies of in retail ondernemingen. De led-inbouwspot is eenvoudig te bevestigen aan de wand, in de vloer of aan het plafond.

De tegenhanger van inbouwspots zijn uitbouwspots. Deze zijn gebruiksvriendelijker qua montage, maar u kan ze niet eenvoudig wegwerken.

Voordelen led-inbouwspots

Inbouwspots vergen wat meer montagewerk, maar zijn wel netjes weg te werken in het plafond of in de vloer. Dit is van toegevoegde waarde in situaties waar u de aandacht wilt vestigen op specifieke punten of objecten, zoals voor het uitlichten van producten in een vitrine.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf?

Voordat u overgaat tot de aanschaf van led-inbouwspots volgt hier een drietal tips:

1. Lichtopbrengst draait niet alleen om het aantal watt
    Let niet alleen op het aangegeven wattage, maar vooral ook op het aantal lumen. Hiermee kunt u een volledig beeld krijgen van de geschatte lichtopbrengst.
  2. De juiste lichtkleur kiezen
    Om een egaal, prettig lichtbeeld te creëren is het van belang dat u lampen kiest met dezelfde lichtkleur. Mocht u overstappen naar led, dan is het aan te raden om een volledig lichtplan te laten maken. Hiermee bent u ervan verzekerd dat u de juiste uitstraling creëert.
  3. Houdt rekening met de stralingshoek
    De stralingshoek van led-verlichting is belangrijk, u wilt zich niet vergissen door een lamp aan te schaffen met een te smalle of te brede gradenbundel. Gelukkig kunnen onze lichtexperts u een passend advies op maat geven.

Benieuwd hoeveel u kan besparen?

Bent u op zoek naar een betrouwbare, merkonafhankelijke partner voor uw led-verlichting? Vraag uw lichtscan aan en wij komen bij u langs om uit te rekenen hoeveel u kunt besparen met led.