Stekerbaar installeren

Installatie & Techniek

Stekerbaar installeren: een installatie opgebouwd uit onderdelen die voorzien zijn van uniforme installatiestekers (stekkers). Met stekerbaar installeren hoeft u niet langer kabels te strippen of op maat te maken. De installatie is een kwestie van “plug & play” waardoor u tijd én kosten bespaart!

Voordelen stekerbaar installeren

• Tijdbesparing dankzij plug & play installatie;
  • Flexibiliteit in het aanleggen en aanpassen van kabelsystemen;
  • Kostenbesparing dankzij snelle en gemakkelijke installatie;
  • Kwaliteitsverbetering verbindingen en schakelingen doordat ze niet ad hoc gemaakt hoeven te worden.

Systeem kiezen

Wanneer u ervoor kiest om stekerbaar te installeren, werkt u binnen een installatie altijd met één vast systeem. Het wordt sterk afgeraden om binnen een installatie gebruik te maken van verschillende fabricaten. Dit wordt zelfs in de NEN-EN-IEC 61535 als gevaarlijk beschouwd. Veel voorkomende systemen zijn op basis van Winsta, GST en Clixys.

Invloed installatieproces

De installatiefase bij stekerbaar installeren gaat vele malen sneller, maar de voorbereiding kost juist meer tijd. Daarom vraagt stekerbaar installeren een andere aanpak dan normaal. De bekabeling wordt niet ad hoc op een locatie gemaakt zoals een bouwplaats, maar juist vooraf in een gecontroleerde omgeving. Hierdoor dient er in de voorbereiding rekening mee gehouden te worden op het controleren en uittekenen van de bekabeling. Dit voorkomst vervelende verrassingen tijdens de installatie van het product zelf.

LuxImprove helpt u met onze plug en play oplossingen

LuxImprove kan u helpen met de voorbereiding en planning van de installatie. Wij adviseren u graag over de juiste stekerbare materialen. Voor meer informatie en alle mogelijkheden adviseren wij u contact op te nemen met één van onze lichtadviseurs.