Meer aandacht voor noodverlichting

Blog

Diverse normen, wetten en regels gaan over noodverlichting. Zo is er het bouwbesluit, dat samen met de gemeentelijke bouwverordening bepaalt hoe de noodverlichting in een gebouw geregeld moet zijn. De bouwverordening eist bovendien jaarlijks onderhoud, wat in de Arbowet verplicht gesteld is. De normen NEN 1010 en NEN 1838 houden zich bezig met de minimale lichtsterkte.

Conventionele vs. led noodverlichting

Bij conventionele noodverlichting is het zaak om regelmatig te controleren of de verlichting nog werkt en bij voorkeur moet de lamp ieder jaar vervangen worden om werking te garanderen. Wanneer u echter gebruik maakt van led-noodverlichting dan bent u gegarandeerd van een lange levensduur tot wel 150.000 uur, dankzij de slimme driver technologie van het merk Lisol.

EN60598-2-22 norm

Volgens de productnorm EN60598-2-22 dient de fabrikant bij het ontwerp van een armatuur en de selectie van de accu er voor te zorgen dat de accu na 4 jaar nog de gewenste autonomie heeft. Er wordt in het algemeen aangeraden dat elke vier jaar de accu preventief wordt vervangen. Bij de Led-noodverlichting Lisol Exit 8414  is het mogelijk om zowel de lamp-module als de accu simpel te vervangen zodat u jaren vooruit kunt.

Meer te weten komen over ons totaalaanbod en over de mogelijkheden? Neemt u dan vrijblijvend contact op met een van onze lichtadviseurs.