Cree led-technologie

Installatie & Techniek
Cree NanoOptics

Cree NanoOptics™

CREE armaturen maken gebruik van NanoOptics™. Dit zijn refractie optieken die in 20 verschillende varianten leverbaar zijn, welke direct op de individuele led-chips geplaatst worden. Door gebruik te maken van deze lenzen is het mogelijk om licht zeer gecontroleerd te bundelen en gelijkmatig over het te verlichting oppervlak te verdelen.

Cree led-modules

Led-modules

Alle CREE led-armaturen zijn modulair opgebouwd met modules voorzien van 10, 20 of 30 leds. Hoe groter het aantal modules er geplaatst wordt, hoe hoger de lichtopbrengst is. Door deze flexibiliteit garandeert Cree een optimale hoeveelheid aan licht en het laagst mogelijke verbruik voor iedere situatie.

Cree led-drivers

Led-driver

Cree werkt nauw samen met vooraanstaande driver fabrikanten om led-drivers te ontwikkelen die geoptimaliseerd zijn voor gebruik in de Cree led-armaturen.

Zo zijn de meeste Cree armaturen standaard voorzien van een 1-10V dimbare driver en kunnen veel armaturen uitgevoerd worden met autonome dimregimes in combinatie met een tijdschakelaar of een bewegingssensor. Ook aansturing via DALI behoort tot de mogelijkheden.

Colorfast Deltaguar lak van Cree

Led-armatuur

De behuizingen van Cree armaturen worden gemaakt van recyclebaar gietaluminium, een kwalitatief en milieuvriendelijk materiaal. De behuizing wordt daarna behandeld met de door Cree gepatenteerde Colorfast Deltaguard lak, dit is een lakproces die bestaat uit 18 verschillende stappen om het armatuur een optimale bescherming te bieden tegen UV-straling, corrosie, verkleuring en schilferen. Dit alles bijelkaar zorgt voor een fabrieksgarantie van maar liefst 10 jaar!