Alles over led-armaturen: materiaal, toepassingen en advies

Blog

Een led armatuur is een draagconstructie van één of meerdere led-lichtbronnen. Er zijn uiteenlopende led-armaturen verkrijgbaar, variërende van armaturen voor aan de muur tot in het plafond.

Materiaal van led-armaturen

De meeste armaturen worden van metaal – staal of aluminium – of kunststof vervaardigd. Door het gebruik van deze robuuste materialen bent u ervan verzekerd dat het armatuur lang mee gaat. Daarbij zijn er uiteraard ook diverse armaturen op de markt voorzien van IP-normeringen, zodat de armaturen moeiteloos in veeleisende situaties gebruikt kunnen worden waar blootstelling aan bijvoorbeeld water en stof is.

Toepassing van led-armaturen

Door de efficiëntie van led-lichtbronnen worden led-armaturen steeds meer ingezet. Niet alleen bespaart u op energiekosten dankzij led, ook onderhoudskosten gaan omlaag. De lange levensduur van led-lichtbronnen zorgt ervoor dat led langer meegaat dan conventionele verlichting. Hierdoor is het gebruik van led-armaturen enorm aantrekkelijk. Zodoende zijn er uiteenlopende toepassingen voor led-armaturen.

Advies over led-armaturen

Wilt u snel en moeiteloos led-armaturen bestellen? Dan bent u bij LuxImprove aan het juiste adres!

Deel uw vraag met onze lichtspecialisten voor een advies op maat. Naast het leveren van led-producten kunnen wij u helpen met energiebesparingscalculaties, ondersteuning bieden aan uw (huis)installateur of zelfs helpen met de financiering voor de aanschaf van led-armaturen. Bekijk hier het complete overzicht van onze services.